Belépés
Dióskürt
... megkenve, lassú tűznél sütjük.
Töltelék: ...
Boros gyümölcskompót
... megkeverjük. Beletesszük az almákat és a körtéket, és addig főzzük, míg a gyümölcsök megpuhulnak, de nem esnek szét. Ekkor a citromhéjat ki...
Diákpalacsinta
... a maradék folyadékot. Sima masszává dolgozzuk, és 1 órát állni hagyjuk. A mogyorót, a mandulát és a mazsolát a mézzel összekeverjük. 2 narancs és a citrom levét kinyomjuk, és a cukorral sziruppá főzzük. A masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk, a mézes gyümölcsökkel megtöltjük, és feltekerjük. Kivajazott sütőlapra tesszük a palacsintákat, tetejüket vajjal megkenjük, és mo...
Eperleves
... félretesszük. Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk, a maradék narancsokat gerezdjeikre szedjük, de még a vékony hártyát is leszedjük róluk. Az eperrel együtt tálba öntj...
Epres mandulaálom
... főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, belekeverjük az eperpürét, és teljesen kihűtjük. A maradék epret felszeleteljük. A piskótát 3 lapra vágjuk, és a sziruppal meglocsoljuk. Egy kerek tortaformát zsírpapírral kibélelünk (ugyanolyan átmérőjűt, mint a piskóta), és egy lapot belerakunk. A krém felét rásimítjuk, és az eperszeletek felét eloszt...
Mandulás őszibarack-saláta
... majd levesszük a tűzről, beleöntjük a zselatinos vizet, a citrom levét, a mézet, és félretesszük. A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, nagy tálba tesszük, meglocsoljuk a sziruppal, és 3 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulaforgácsokat. A salátát kivesszük a hűtőből, desszertestálkákba adagoljuk, mandulaforgácsokat szó...
Narancskenyér
... a narancsok levét kinyomjuk, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy 3 dl folyadékot kapjunk. A cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a likőrt. A savarint a sziruppal többször is meglocsoljuk, hogy jól átitassa a süteményt. Felszeleteljük, tányérokra osztjuk, és minden adag mellé fagylaltoskanállal 1 adag narancsszorbetet rakunk. Mentalevéllel díszítjük...
Pikáns körte
... vaníliát. Teflon edényben megpirítjuk a szezámmagot, és összekeverjük a vaníliáscukorral, karamellizálódni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Minden tányérba 1 körtét teszünk, 2 evőkanál sziruppal meglocsoljuk, szezámmaggal megszórjuk. (1-1 gombóc csokoládéfagylaltot tehetünk mellé.)


A vaníliarudat megszárítjuk, és cukorral megtöltött befőttesüvegbe tesszük. Az eg...
Pisztáciás töltött körte
... magházat és a magokat. A szirupot még 5 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

3.
A szirupot áttörjük. A körtéket desszertestálkákba állítjuk, rárakjuk a "kalapokat", és a sziruppal meglocsoljuk. Rögtön rászórjuk a pisztáciát a körtékre úgy, hogy mindenhol ráragadjon a gyümölcsre.

4.
Hűtőbe tesszük. Tálaláskor óvatosan levesszük a "kalapokat", 1-1 go...
süti!!!!!:)
... eláll.

Fatörzs

Tésztája 5 tojásból készült piskóta (5 tojás, 5 ek. cukor, 5 ek. liszt), melyet nagyméretű sütőlemezen sütünk meg. Még melegen meglocsoljuk rummal vagy eszences sziruppal és felgöngyöljük. Kétféle krémet készíthetünk. Fehéret, 10-10 dkg darált dió, cukor és vaj segítségével az előbbi receptben leírtak szerint. Ezzel kenjük meg a piskótalapot és...
Karácsonyi édességek
... percig süssük, amíg aranysárga nem lesz.
Utána a süteményeket tegyük tésztarácsra és hagyjuk jól kihűlni.
A bevonathoz keverjük ki a porcukrot a citromlével, a rummal vagy a málnasziruppal jó sűrűre. Utána kenjük be vele a tésztácskákat, és hagyjuk, hogy a bevonat kissé megszáradjon. Ezt követően tetszés szerint díszíthetjük apró színes, cukor gyöngyökkel, durva kristály...
Töltsük fel az éléskamrát!
... Az ukránok ízletes főzelékféléket és gyümölcsöket tesznek el télire, aszerint, hogy azok mennyire érettek. A rézüstökben forró lekvár, gyümölcskocsonya, dzsem illatozik. Ezeket mézzel, sziruppal, cukorral készítik. Az éléskamrákban sorakozó üvegekbe spárgatök és törökparadicsom bele, ecettel savanyított cékla, gyengén sózott apró uborka kerül. Az örmények a télire eltett és ágyásr...
Somlói galuska
... add hozzá a cukrot és a rumot, majd gőzfürdőben felmelegítve keverd simára, aztán hagyd kihűlni.
Miután minden hozzávalót előkészítettél, fogd az egyik piskótalapot, azt öntözd meg a sziruppal, kend meg a vaníliakrém egyik felével, szórd meg dióval és lecsurgatott mazsolával, majd tedd rá a következő piskótát. Arra megint szirup, krém, dió és mazsola jön. Végül következik a h...
Gyors puncsos mignon
... Jöhet a gyors szirup: összekeverjük a leszűrt rumot és a narancslevet, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint kiegészíthetjük még egy kevés rummal, hogy a végeredmény még mámorítóbb legyen. A sziruppal meglocsoljuk a megszurkált mini muffinokat, és félretesszük őket, amíg ki nem hűlnek. Ez hamar megy, mert apró termetű sütikről van szó.

A mázhoz a tojásfehérjéből habot ver...
Baklava
... sütjük.|...
Bibliai szakácskönyv 2.
... sütőlapra tesszük és a tetejét is megkenjük vajjal.
Kb. 200 fokon, kb. 20 perc alatt szép barnásra sütjük. Óvatosan tálcára tesszük, mindegyikre tegyünk a durva pisztáciából.
Melegen, sziruppal tálaljuk.

A szirup:
500 g méz (cukor), 1/4 l víz, 1 ek. citromlé, 1/2 tk. rózsavíz.
Forraljuk össze a vizet, mézet (cukrot), citromlevet kb. 5 percig, adjuk h...
Gyors puncsos mignon
... Jöhet a gyors szirup: összekeverjük a leszűrt rumot és a narancslevet, majd megkóstoljuk, és ízlés szerint kiegészíthetjük még egy kevés rummal, hogy a végeredmény még mámorítóbb legyen. A sziruppal meglocsoljuk a megszurkált mini muffinokat, és félretesszük őket, amíg ki nem hűlnek. Ez hamar megy, mert apró termetű sütikről van szó.

A mázhoz a tojásfehérjéből habot ver...
Gesztenyés kuglóf
... gesztenyemassza;
14 babapiskóta;
porcukor a szóráshoz;
csoki- vagy marcipángolyók a díszítéshez.

Elkészítés:

1. A cukrot 2 dl vízzel, kis lángon sziruppá főzni. Keverj hozzá 3 evőkanál rumot, és hagyd kihűlni.

2. A zselatint áztasd kevés hideg vízbe. 1 dl tejszínt forralj fel, öntsd a zselatinra, lassú tűzön keverd olvadásig....
Húsvéti receptek
Húsvéti receptek



Bundás macesz
Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap.
A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük.

Gazdag egytál
Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/...
Müzliszelet
... Az aszalt gyümölcsből a nagyobbakat mazsolányi darabokra vágjuk. A mogyorót és a diót durvára aprítjuk. Mindezeket a zabpehellyel és a liszttel összeforgatjuk, majd a cukros-margarinos sziruppal összedolgozzuk.
3. A masszát egyenletesen az előkészített tepsibe nyomkodjuk-simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 perc alatt m...
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: gyümölcsök megpuhulnak, maradék folyadékot, mézzel összekeverjük, citrom levét, cukorral sziruppá, szokásos módon, mézes gyümölcsökkel, epret megtisztítjuk, maradék narancsokat, vékony hártyát, eperrel együtt, tűzről levéve, kinyomkodott zselatint, maradék epret, sziruppal meglocsoljuk, kerek tortaformát, lapot belerakunk, krém felét, eperszeletek felét, zselatinos vizet, barackokat meghámozzuk, salátát kivesszük, narancsok levét, fahéjjal felforraljuk, sziruppal többször, vaníliarudat megszárítjuk, szirupot áttörjük, előbbi receptben, süteményeket tegyük, bevonathoz keverjük, rummal vagy, bevonat kissé, ukránok ízletes, rézüstökben forró, éléskamrákban sorakozó, télire eltett, egyik piskótalapot, vaníliakrém egyik, következő piskótát, gyors szirup, leszűrt rumot, kevés rummal, megszurkált mini, tojásfehérjéből habot, durva pisztáciából, zselatint áztasd, maceszlapot csíkokra, tojásba mártjuk, aszalt gyümölcsből, nagyobbakat mazsolányi, diót durvára, liszttel összeforgatjuk, cukros-margarinos sziruppal,
© 2013 TVN.HU Kft.